FC Groningen heeft weinig moeite met ADO Den Haag

FC Groningen heeft weinig moeite met ADO Den Haag ANP

FC Groningen heeft de positie in de subtop verstevigd door ADO Den Haag te verslaan. Op eigen veld won het elftal van trainer Danny Buijs met 3-0 van de degradatiekandidaat, die op de ranglijst alleen Willem II en Emmen achter zich weet.

Ramon Lundqvist zette Groningen na 18 minuten op voorsprong. De Zweed schoot een vrije trap uit niet eens zo'n ideale positie met een fraaie boog achter doelman Luuk Koopmans. Vlak voor rust probeerde hij dit kunststukje te herhalen, maar nu ging de bal over. Toch leidde de thuisclub halverwege met 2-0. Jørgen Strand Larsen kopte raak na een voorzet op maat van Gabriel Gudmundsson.

Na de hervatting liep Groningen nog verder uit. Alessio Da Cruz kon ongehinderd het Haagse strafschopgebied inlopen en uithalen. Het was zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. ADO zag Milan van Ewijk al in de 38e minuut met een blessure uitvallen.

Het verschil tussen ADO en het op een 'veilige' plaats staande RKC Waalwijk is vooralsnog 3 punten. RKC krijgt woensdag de kans verder uit te lopen, als het wint of gelijkspeelt tegen Fortuna Sittard.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport