FC Emmen verrast FC Utrecht (0-1) en behaalt tweede zege op rij

FC Emmen verrast FC Utrecht (0-1) en behaalt tweede zege op rij ANP

FC Emmen heeft zich duidelijk nog niet neergelegd bij degradatie naar de eerste divisie. Het elftal van trainer Dick Lukkien verraste zaterdag met een zege bij FC Utrecht: 0-1. Vorige week won Emmen voor het eerst deze competitie, thuis tegen PEC Zwolle (3-2).

Sergio Peña maakte na een klein kwartier spelen het doelpunt voor Emmen. Luka Adzic was Joris van Overeem in een persoonlijk duel simpel de baas maar zag zijn schot vervolgens worden geblokt. De Peruviaan Peña kreeg de bal vervolgens voor zijn voeten en schoot hard en laag raak: 0-1.

FC Utrecht kreeg wat kansjes om langszij te komen, maar doelman Michael Verrips keepte goed. Aan de andere kant liet Emmen met een paar mogelijkheden met het hoofd de kans liggen om verder uit te lopen.

Aanvallers

Utrecht-trainer René Hake bracht halverwege aanvallers Mimoun Mahi en Moussa Sylla in de ploeg. Een grote ommekeer in de wedstrijd bleef echter uit en Emmen hield in de tweede helft knap stand.

Voor Emmen betekende het de eerste overwinning in een uitwedstrijd in de Eredivisie sinds 12 mei 2019. Sindsdien bleef de club 24 uitduels op rij zonder zege.

FC Emmen heeft nu 12 punten. Willem II en ADO Den Haag staan op 14 punten. Twee clubs degraderen rechtstreeks.

FC Utrecht staat gedeeld zevende en heeft net als FC Twente 34 punten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport