Excelsior promoveert Poldervaart tot trainer

Excelsior heeft Adrie Poldervaart aangesteld als hoofdtrainer voor het nieuwe seizoen. Poldervaart is de opvolger van Mitchell van der Gaag bij de Rotterdamse eredivisieclub. De 47-jarige Poldervaart werkte al bij Excelsior als fysiotherapeut. ,,Dit is voor mij een kans uit duizenden", zegt Poldervaart over zijn nieuwe functie.

,,Het belangrijkste is dat wij hem de kwaliteiten toedichten die wij in een hoofdtrainer zoeken. Vanaf de eerste training zullen we hem als hoofdtrainer beoordelen en dan zal hij zich ook zo moeten opstellen. Zijn werkzaamheden als fysiotherapeut behoren dan tot het verleden", motiveert algemeen directeur Ferry de Haan de keuze.

Poldervaart is al 25 jaar verbonden als fysio aan Excelsior en haalde onlangs het hoogste trainersdiploma. Hij heeft al wel ervaring als trainer in het amateurvoetbal. Poldervaart was coach van VV Nieuwenhoorn, VV Spijkenisse, VV Zwaluwen en de afgelopen drie jaar was hij hoofdtrainer van BVV Barendrecht dat afgelopen seizoen als vierde eindigde in de tweede divisie.

Contract voor twee jaar

,,Ik heb altijd voor ogen gehouden dat ik als trainer in het betaalde voetbal aan de slag wilde gaan. Direct nadat ik mijn diploma had gehaald, belde Ferry", zegt Poldervaart die een contract op Woudestein tekent voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar.

Toch stond de winnaar van de Rinus Michels Award voor beste trainer in het amateurvoetbal in 2015 niet bovenaan het lijstje van Excelsior. ,,Met drie andere kandidaten ging het om uiteenlopende redenen niet door. Toen gingen we kijken naar iemand met minder ervaring in het betaalde voetbal", aldus De Haan. ,,Uiteindelijk gaat het om de kwaliteiten die hij wel heeft. Hij is innovatief en laat zijn teams altijd attractief voetballen.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement