Eredivisie: SC Heerenveen - FC Twente 1-3

SC Heerenveen treft zaterdagavond FC Twente in het eigen Abe Lenstra Stadion. De Friezen zitten in de lift maar ook de Tukkers krabbelen langzaam weer op.

Grootste bedreiging is ex-Heerenvener Hakim Ziyech. Dat weet ook Foppe de Haan: ,,Hakim is misschien wel de beste reactievoetballer van Nederland'', zei de Friese trainer vrijdag. ,,We moeten zorgen dat we altijd iemand bij hem in de buurt hebben, zodat hij niet op gang kan komen."

Zijn team erop aanpassen doet De Haan niet, hij stuurt dezelfde elf namen het veld in als in de gewonnen wedstrijd tegen SC Cambuur. Aan Joey van den Berg de schone taak om Ziyech het voetballen onmogelijk te maken.

Trainer René Hake heeft wel aan zijn opstelling moeten sleutelen. Linksback Stefan Thesker is ziek. Zijn vervanger is Robbert Schilder. Chinedu Ede staat in het Abe Lenstra-stadion ook aan de aftrap namens de Tukkers. De Duitse aanvaller miste het duel met FC Utrecht omdat hij licht geblesseerd was. De nieuwe Poolse spits Oskar Zawada zit voor het eerst in de selectie.

Opstelling SC Heerenveen: Mulder; Van Anholt, Otigba, Van Aken, Cavlan; Marzo, Van den Berg, Thorsby; Zeneli, Veerman, Larsson. 

Opstelling FC Twente: Marsman; Ter Avest, Uvini, Andersen, Schilder; Gutiérrez, Ziyech, Mokotjo; Cabral, Ede, EL Azzouzi

Scoreverloop: 13' Veerman 1-0, 40' Uvini 1-1, 89' Cabral 1-2, 90' Ziyech 1-3

Rode kaart: 69' Van Aken (sc Heerenveen/2xgeel)

Lees de wedstrijd hier terug of via Twitter: @LC_Sport

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement