Engeland heeft genoeg aan remise

De laatste twee groepswedstrijden in groep B worden maandag afgewerkt op het EK in Frankrijk. Engeland treft Slowakije in Saint-Etienne, Rusland speelt in Toulouse tegen Wales.

De Engelsen staan er het beste voor met vier punten. Een gelijkspel volstaat voor de ploeg van bondscoach Roy Hogdson. Slowakije, dat drie punten heeft, kan het beste voor de volle winst gaan.

De Slowaakse verdediger Martin Skrtel nam vast een voorschot op de insteek van zijn ploeg. De speler van Liverpool is bereid zijn Engelse ploeggenoot Daniel Sturridge hard aan te pakken. ,,We kunnen beste vrienden zijn voor en na de wedstrijd, maar op het veld geef ik hem een schop als dat nodig is om mijn team te helpen.''

Rusland moet winnen van Wales om nog een kans te hebben op de achtste finales. Met één punt staan de Russen onderaan en aan een gelijkspel heeft de ploeg van bondscoach Leonid Sloetski niets. Wales gaat met een gelijkspel mogelijk al door, maar de formatie rond sterspeler Gareth Bale zal ook voor de winst gaan.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement