Engeland en drie debutanten op tweede dag EK

Op de tweede dag van het EK voetbal maken drie landen hun debuut. Albanië, Wales en Slowakije zijn voor het eerst van de partij op de Europese eindronde. Twee debutanten, Wales en Slowakije, staan zaterdagavond vanaf 18.00 uur tegenover elkaar in Bordeaux.

De kraker van de tweede speeldag is de confrontatie tussen Engeland en Rusland in Marseille (aftrap 21.00 uur). De Engelse ploeg van bondscoach Roy Hodgson behoort tot de outsiders voor de Europese titel. Hodgson kan beschikken over een talentvolle groep, met naast aanvoerder Wayne Rooney de topschutters Harry Kane en Jamie Vardy als blikvangers. Het duel met Rusland staat vooraf al onder hoogspanning. Engelse 'voetbalfans' misdroegen zich de afgelopen twee dagen in de Franse havenstad, wat leidde tot heftige confrontaties met de oproerpolitie.

De ontmoeting tussen debutant Albanië en Zwitserland betekent een strijd tussen Taulant en Granit Xhaka. Voor het eerst staan twee broers tegenover elkaar op het EK. De Xhaka's treffen elkaar vanaf 15.00 uur in Lens.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement