'Energieke' Hiddink wil nog bondscoach worden

Guus Hiddink viert in november zijn zeventigste verjaardag, maar toch staat de wereldburger uit Varsseveld nog steeds open voor een nieuwe functie in de voetballerij. Hiddink wil graag nog ergens als adviseur of bondscoach aan de slag. ,,Qua tijd zijn dat relatief makkelijke jobs'', zei Hiddink zaterdag in het Zomeravondgesprek op Radio 1.

De Achterhoeker werd een jaar geleden ontslagen als bondscoach van het Nederlands elftal. Hiddink kreeg een paar maanden later onverwachts een mooie kans op eerherstel. Als opvolger van José Mourinho mocht hij het seizoen afmaken bij Chelsea.

Hiddink werd de afgelopen weken genoemd als mogelijke adviseur van de Russische voetbalbond en nieuwe bondscoach van Engeland. ,,Niet aan de orde'', zei hij daar zaterdag over. ,,Ik heb niet gesolliciteerd bij Engeland, solliciteren doe ik in principe nooit. Vaak word ik gevraagd. En waarom zou ik in deze periode ook niet even rustig achterover zitten? Ik voel me energiek, maar hoef niet elke dag meer op het veld te staan. Ik wil graag iets doen in de begeleiding van jonge spelers of trainers. En bondscoach zijn is ook een heel ander vak. Als ik gevraagd wordt, vind ik dat wel lekker om te doen.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement