Energiek Wales zet Rusland te kijk: 3-0

Voetbaldwerg Wales is bezig aan een opzienbarend EK. De ploeg van vedette Gareth Bale plaatste zich maandag overtuigend voor de achtste finales van de eindronde in Frankrijk door Rusland met 3-0 te verslaan en daarmee uit te schakelen. Met zes punten uit drie wedstrijden eindigde de ploeg van bondscoach Chris Coleman zelfs bovenaan in groep B.

Bale bewees al in de eerste minuut zijn waarde voor Wales. De razendsnelle aanvaller van Real Madrid rondde een actie over rechts af met een hard schot op doel. De Russische doelman Igor Akinfejev bracht nog redding. De keeper was echter kansloos in de elfde minuut, toen Joe Allen een puike voorzet gaf op Aaron Ramsey. De volledig vrijgelaten middenvelder van Arsenal wipte de bal over Akinfejev.

Bale leidde in de twintigste minuut de 2-0 in. Hij vond op links de meegelopen verdediger Neil Taylor, die eerst hard op Akinfejev schoot, maar in de rebound de bal toch tegen het net kreeg. De speler van Swansea maakte voor het eerst in zes jaar weer eens een doelpunt.

Nieuwe spelers

De behoorlijk gewijzigde Russische ploeg, met drie nieuwe spelers op het middenveld, kwam er nauwelijks aan te pas. De ploeg moest winnen om een langer verblijf in Frankrijk af te dwingen, maar de equipe van bondscoach Leonid Sloetski maakte een uitgebluste indruk en gaf geen moment de indruk alles te willen geven.

Er waren wel doelpogingen, maar veelal volgde er een uitbraak van de ontketende Bale, die in de tweede helft zelf voor de derde goal van Wales zorgde. Ramsey bereidde het fraaie doelpunt voor. Hij gaf een steekbal, die Bale afrondde met buitenkant links. Het was zijn derde goal in het toernooi. De uitblinker kreeg tien minuten voor tijd een publiekswissel.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement