Emotionele Schippers: mijn schuld

Met opwellende tranen in haar ogen stapte Dafne Schippers donderdag het Olympisch Stadion van Rio de Janeiro uit. Haar droom om olympisch kampioene te worden, was de avond daarvoor al mislukt. Dertien uur later miste Schippers met de Nederlandse estafetteploeg een plek in de finale van de 4x100 meter en dat rekende ze zichzelf volledig aan.

,,Dit was gewoon mijn fout'', zei de zichtbaar aangeslagen Schippers na de series. De eerste wissel tussen startloopster Jamile Samuel en Schippers verliep moeizaam, omdat de nummer twee van de 200 meter te vroeg weg was.

De 24-jarige Utrechtse liep al voor de start te rommelen met het stukje tape dat alle atleten op de baan plakken, als markeringspunt wanneer ze moeten beginnen met lopen. ,,Ik had het eerst verkeerd uitgemeten. Ik checkte het nog even bij mijn trainingsmaatje die naast me stond, ze zei dat ik het verkeerd had gedaan. Toen heb ik het nog snel veranderd. Misschien zegt dat ook wel iets over de scherpte die ik heb'', aldus Schippers, die naar eigen zeggen de hele nacht niet had geslapen.

Het leidde in de ochtend tijdens de series van de estafette tot een catastrofale misser. ,,Ik stond in positie en keek naar mijn tapeje. Ik zag iemand dichterbij komen, dacht dat het Jamile was en ging weg. Ineens besefte ik dat het Jamile toch niet was. Toen moest ik inhouden en een stukje dribbelen. Ik ben daarna als een malle gaan lopen om alles goed te maken, maar we hadden al te veel tijd verloren. Dit was echt mijn schuld, ik baal hier enorm van. Voor mezelf is dit teleurstellend, maar ik vind het helemaal erg dat ik het team teleurstel. Het zijn niet de Spelen geworden waar ik op had gehoopt.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement