Eindelijk succes voor Ronaldo met Portugal

Huilend van verdriet verliet Cristiano Ronaldo zondag tijdens de EK-finale het veld, huilend van vreugde strompelde hij daar zo'n twee uur later overheen met de bokaal voor de Europees kampioen in zijn handen. Als aanvoerder van Portugal mocht de geblesseerde Ronaldo de Coupe Henri-Delaunay als eerste in ontvangst nemen. Eindelijk kon de 31-jarige aanvaller een prijs met zijn land vieren.

Alles won Ronaldo met zijn clubs al wat er te winnen valt. Landstitels in Engeland met Manchester United en met Real Madrid in Spanje. Met beide clubs won hij ook de Champions League, met de 'Koninklijke' dit jaar zelfs al voor de tweede keer. Ronaldo werd drie keer uitgeroepen tot beste speler ter wereld, maar in het shirt van Portugal wilde het steeds maar niet lukken. In 2004 was hij er wel dichtbij, toen Ronaldo als tiener met Portugal de EK-finale in eigen land haalde. Griekenland verpestte toen echter het Portugese feestje.

Zondag in Parijs deed Portugal dat zelf in Frankrijk, door het gastland in de verlenging met 1-0 te verslaan. Ronaldo viel al vroeg geblesseerd uit, maar stond in de verlenging druk coachend langs de lijn. Hij huilde van vreugde toen Éder de 1-0 binnen schoot. Na het laatste fluitsignaal strompelde hij omhoog, richting het erepodium. Eindelijk kon hij daar een prijs met Portugal in ontvangst nemen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement