Eerste basisplaats voor herstelde Strootman

Voor Kevin Strootman lonkt na ruim vijftien maanden eindelijk weer eens een basisplaats bij AS Roma. Trainer Luciano Spalletti kondigde zondag aan dat de 26-jarige middenvelder maandag mag starten in de uitwedstrijd tegen Genoa. Strootman werd de afgelopen twee jaar achtervolgd door knieblessures.

De Ridderkerker stond eind januari vorig jaar tegen Fiorentina voor het laatst in de basis bij AS Roma. Strootman viel toen al na een half uur uit met klachten aan zijn linkerknie, waarin hij een jaar eerder de voorste kruisband had afgescheurd. Een nieuwe operatie in Amsterdam volgde. In september moest hij nogmaals onder het mes en werd zijn rentree wederom uitgesteld.

De oud-speler van Sparta Rotterdam, FC Utrecht en PSV keerde op 21 februari tegen Palermo als invaller eindelijk terug op het veld. Daarna mocht hij nog één keer een paar minuutjes meespelen. Tegen Genoa krijgt Strootman maandag een kans in de basis. ,,Kevin is er klaar voor'', zei Spalletti. ,,Hij is een sleutelspeler in onze toekomst.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement