EK voetbal begint in Rome met Makkelie als scheidsrechter

EK voetbal begint in Rome met Makkelie als scheidsrechter ANP

Een jaar later dan de bedoeling was, gaat EURO 2020 van start in Rome. Het EK voetbal begint met het duel tussen Italië en Turkije. De UEFA heeft Danny Makkelie, de Nederlandse scheidsrechter die debuteert op een eindronde, aangewezen om het openingsduel te leiden.

Voorafgaand aan de wedstrijd, die om 21.00 uur begint, vindt een openingsshow plaats in het Stadio Olimpico. De Nederlandse dj Martin Garrix speelt daarin de hoofdrol. Hij maakte samen met Bono en The Edge van de Ierse band U2 het officiële EK-lied: We Are The People.

Het EK kon vorig jaar niet doorgaan vanwege de coronacrisis en werd daarom verplaatst naar de zomer van 2021. Het toernooi met 24 landen vindt verspreid over Europa plaats. Van de oorspronkelijke twaalf gastlanden viel Ierland met Dublin enkele weken geleden af, omdat de Ieren niet konden garanderen dat er toeschouwers in het stadion mochten komen.

Amsterdam huisvest in de Johan Cruijff ArenA vier EK-wedstrijden: de drie groepswedstrijden van het Nederlands elftal en één duel uit de achtste finales. Oranje start het EK zondag tegen Oekraïne. In de ArenA zijn 16.000 toeschouwers welkom.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport