EK-brons voor Van Rouwendaal op 5 kilometer

Sharon van Rouwendaal heeft dinsdag bij de Europese kampioenschappen open water in Hoorn de bronzen medaille veroverd op de 5 kilometer. In de spannende individuele race zette de Nederlandse zwemster met 59.54,9 de derde tijd neer, minder dan negen seconden meer dan de Britse winnares Danielle Huskinsson (59.46,1). Het zilver was voor de Duitse Finnia Wunram in 59.52,4.

De drie zwemsters maakten er in Hoorn een spectaculaire strijd van. Huskinsson en Van Rouwendaal passeerden de enige meting halverwege in precies dezelfde tussentijd (31.09,1). De Britse zette haar snelste tijd als eerste neer. De Duitse en de Nederlandse kwamen dicht in de buurt maar het was niet genoeg voor de Europese titel.

Twee jaar geleden op de EK in Berlijn was Van Rouwendaal nog goed voor zilver op de 5 kilometer. Op de 10 kilometer verloor ze afgelopen weekeinde haar Europese titel. Op de olympische afstand ging de 22-jarige zwemster langs de verkeerde kant van de boei, moest een stukje terug zwemmen en verloor kostbare tijd. Ze raakte haar leidende positie kwijt en moest genoegen nemen met de vierde plek in de eindstand.

Voor Nederland is het de tweede medaille op het EK dit jaar. Eerder pakte Ferry Weertman goud op de olympische 10 kilometer.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement