EK: Wie zijn de laatste acht?

ANP

Aan het gat van twee voetballoze dagen komt donderdag met de start van de kwartfinales van het EK een einde. Een korte voorbeschouwing:

Wedstrijd: Polen - Portugal
Datum: Donderdag 30 juni
Tijdstip: 21.00 uur
Speelstad: Marseille

Het duel tussen de ploeg die slechts een tegengoal kreeg in vier wedstrijden (Polen) en het team dat nog niet won in de reguliere speeltijd. Tevens de battle tussen twee aanvoerders en superspitsen die tot dusver teleurstellen. Robert Lewandowski schopt dit hele toernooi al geen deuk in een pakje boter en Cristiano Ronaldo blonk alleen in de wedstrijd tegen Hongarije uit. Voorafgaand aan de achtste finalewedstrijd tegen Hongarije was de recordinternational van Portugal nogal geagiteerd en gooide hij de microfoon van een verslaggever in het water .

Welke vedette trekt met zijn ploeg in Marseille aan het langste eind?

Wedstrijd: Wales - België
Datum: Vrijdag 1 juli
Tijdstip: 21.00 uur
Speelstad: Lille

Het Wales van Real Madrid-vedette Gareth Bale is de Britse hoop in bange dagen. Om de aansluiting met Europa niet op alle vlakken kwijt te raken, is een overwinning van Wales zeer wenselijk. De Welshmen lijken echter niet bepaald te zitten met de uitschakeling van buurland Engeland, getuige dit filmpje:

België heeft na een weifelende start de vorm te pakken gekregen. Uitblinker en aanvoerder Eden Hazard nam zijn ploeg in de achtste finale met een doelpunt en een assist bij de hand. Tegen Hongarije boekten onze Zuiderburen met 4-0 de grootste overwinning tot dusver op dit EK.

Wedstrijd: Duitsland - Italië
Datum: Zaterdag 2 juli
Tijdstip: 21.00 uur
Speelstad: Bordeaux

Het treffen tussen Duitsland en Italië is het treffen tussen twee keepers van wereldformaat. Manuel Neuer van Duitsland hoefde nog niet te vissen dit toernooi en collega Gianluigi Buffon incasseerde slechts een treffer.

Antonio Conte's goed georganiseerde Italië schakelde Spanje in de kwartfinale relatief eenvoudig uit. Duitsland kende op haar beurt weinig moeite met Slovenië en was met 3-0 nog mild. Kan regerend wereldkampioen Duitsland de Italiaanse vechtmachine lam leggen?

Wedstrijd: Frankrijk - IJsland
Datum: Zondag 2 juli
Tijdstip: 21.00 uur
Speelstad: Saint-Denis

Het gastland tegen de geliefde underdog. Frankrijk moet winnen, maar wist tot dusver geenszins te overtuigen. Uitzondering van de haperende formatie van Didier Deschamps zijn Antoine Griezmann en Dimitri Payet. Samen zijn zij tot dusver goed voor vijf doelpunten bij Les Bleus .

De vechtersbazen van IJsland hebben de harten van vele neutrale toeschouwers gestolen. Met hun onverzettelijkheid is de ploeg moeilijk te verslaan gebleken. De selectie kan rekenen op de steun van de hele natie. Maar liefst 99,8% van de bevolking keek naar de wedstrijd in de achtste finale tegen Engeland.

Over de 23 IJslandse selectiespelers hoefde de Zweedse bondscoach Lars Lagerbäck in ieder geval niet lang na te denken:

loading

Klik hier voor een volledige afbeelding

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
EK voetbal