EK 2016: De halve finales

ANP

Na een aantal voetballuwe dagen staan woensdag- en donderdagavond de halve finales op het programma bij het EK voetbal in Frankrijk.

Wedstrijd: Portugal - Wales
Datum: Woensdag 6 juli
Tijdstip: 21.00 uur
Speelstad: Lyon

De strijd tussen twee supervedettes van Real Madrid. Komt de droom van Cristiano Ronaldo -het winnen van een grote prijs met zijn land- weer een stapje dichter bij de werkelijkheid of duurt het sprookje van Gareth Bale's Wales voort?

In Wales is het mogelijk om gratis met de bus van en naar speciaal opgezette fanzones te reizen, met de enige voorwaarde dat supporters iets roods dragen.

Ronaldo gaat in de halve finale op jacht naar het record van de Fransman Michel Platini om de meeste goals ooit op een EK te scoren. De Portugees heeft nog een treffer nodig om het aantal van Platini (9) te evenaren.

Wedstrijd: Duitsland - Frankrijk
Datum: Donderdag 7 juli
Tijdstip: 21.00 uur
Speelstad: Marseille

De kraker in Marseille. De regerend wereldkampioen tegen het gastland.

Duitsland kent een aantal personele problemen. Spits Mario Gomez -voor hem zit het toernooi er op - en middenvelder Sami Khedira zijn geblesseerd en verdediger Mats Hummels is geschorst.

Frankrijk lijkt eindelijk de juiste opstelling en vorm gevonden te hebben. Ze dreunden de hoop van IJsland hardhandig de kop in door in de kwartfinale met 5-2 te winnen. Met name de voorhoede excelleerde. Antoine Griezmann is met vier treffers topscoorder van het toernooi, gevolgd door landgenoten Dimitri Payet en Olivier Giroud (beiden drie).

Oud-Heerenveenspits Alfred Finnbogason liet na de verloren kwartfinale van IJsland zijn waardering voor Griezmann blijken via Twitter .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
EK voetbal