Dumfries blijft maar scoren voor winnend PSV

Dumfries blijft maar scoren voor winnend PSV ANP

Denzel Dumfries heeft PSV aan een uitzege op FC Groningen geholpen (0-1). De aanvoerder tekende voor de enige treffer van het duel dat pas een beetje leuk werd toen FC Groningen in de slotfase wel vol voor de aanval koos.

PSV blijft de nummer vier van de eredivisie, met een punt minder dan Feyenoord dat nog wel een inhaalwedstrijd tegen AZ mag spelen. De club uit Eindhoven vergrootte het verschil met Willem II, de nummer vijf van de eredivisie die nu vijf punten minder heeft dan de provinciegenoot.

Dumfries opende in de zestiende minuut de score voor PSV. Hij controleerde een lange bal van Jorrit Hendrix met zijn borst en denderde het strafschopgebied in. De rechtsback liet doelman Sergio Padt kansloos met een bekeken schot. Dumfries vierde alweer zijn zevende competitietreffer.

Brums

Aanvaller Bruma, vorig jaar aangetrokken voor 12 miljoen euro, scoorde dit seizoen pas driemaal in de eredivisie. Trainer Ernest Faber lijkt het vertrouwen in de Portugees te hebben verloren. PSV miste de geblesseerde Mohamed Ihattaren en geschorste Cody Gakpo in Groningen. Steven Bergwijn is naar Tottenham Hotspur vertrokken en de geblesseerde Donyell Malen komt dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie. Toch moest Bruma opnieuw op de bank plaatsnemen.

Faber koos voor de Engelse buitenspeler Noni Madueke, die dinsdag zijn achttiende verjaardag viert. Ritsu Doan kreeg tegen zijn oude ploeg een basisplaats op de linkerflank. Bruma mocht na 77 minuten invallen, nadat de onzichtbare Madueke om een wissel had gevraagd. De tiener oogde niet helemaal fit meer.

PSV speelde allesbehalve groots, maar bleef vrij eenvoudig overeind. FC Groningen was machteloos, totdat de ploeg na ruim een uur opportunistischer ging aanvallen. Mo El Hankouri dwong Lars Unnerstall in de 72e minuut tot zijn eerste serieuze redding. De Duitse doelman van PSV stond met een fraaie reflex ook de gelijkmaker van Ahmed El Messaoudi in de weg.

home
net-binnen
menu