Duitsland begint op 28 mei aan voorbereiding EK voetbal

Duitsland begint op 28 mei aan voorbereiding EK voetbal ANP

De Duitse voetbalselectie begint op 28 mei aan de voorbereiding op het Europees kampioenschap voetbal. Dat betekent dat bondscoach Joachim Löw zijn spelers vanaf die dag bijeen laat komen in de Oostenrijkse plaats Seefeld, gelegen in Tirol. Daar verblijft de selectie tot 6 juni.

Op 7 juni staat in Düsseldorf een oefenduel met Letland gepland. Daarna trekken de Duitse spelers zich terug op het gebruikelijke trainingskamp in Herzogenaurach, voor de verdere voorbereiding op de titelstrijd. Op 19 mei maakt Löw zijn definitieve selectie bekend, die uit 26 spelers zal bestaan.

De eerste wedstrijd op het EK van Duitsland is op 15 juni in München tegen wereldkampioen Frankrijk. In dezelfde stad in eigen land vinden ook de groepsduels tegen Portugal en Hongarije plaats.

Optimistisch

Of er bij de duels in München toeschouwers aanwezig zijn, is vooralsnog onduidelijk. Volgens Philipp Lahm, hoofd van het organisatiecomité, is er ook geen bepaalde dag aangewezen voor de definitieve beslissing. "Dat staat nog open."

De oud-international zegt optimistisch te zijn. "Alles is afhankelijk van de ontwikkeling van de coronacijfers, maar de vooruitzichten zijn niet slecht. We denken dat het de goede kant opgaat. Vermoedelijk wordt pas vlak voor het begin van het toernooi duidelijk wat er mogelijk is."

Vooralsnog hopen de organisatoren 14.500 toeschouwers in de Allianz Arena van München te mogen toelaten. Afgezien van de drie groepsduels van Duitsland wordt er ook nog een kwartfinale in de stad gespeeld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport