Duitser Hyballa nieuwe trainer van NAC Breda

Duitser Hyballa nieuwe trainer van NAC Breda ANP

Peter Hyballa is benoemd tot de nieuwe trainer van NAC Breda. De Duitser (44) volgt Ruud Brood op, die eind vorig jaar wegens tegenvallende prestaties in de Keuken Kampioen Divisie werd ontslagen. Hyballa tekende een contract voor anderhalf jaar bij de Brabanders en begint dinsdag.

Na het vertrek van Brood nam Willem Weijs tijdelijk de taak van hoofdtrainer waar. Hij zal nu zijn functie als trainer van Jong NAC weer op zich nemen. Rogier Molhoek blijft bij de eerste selectie als assistent-trainer.

"NAC is een prachtige volksclub met fantastische supporters", zei Hyballa. "Met dit jonge team wil ik graag aanvallend voetbal spelen. Ik kijk er enorm naar uit om hier aan de slag te gaan."

Eerder bij NEC

Technisch directeur Tom van den Abbeele over de Duitse coach: "We zijn zorgvuldig te werk gegaan in de zoektocht naar een nieuwe trainer. We hebben met meerdere kandidaten gesproken en zijn tot de conclusie gekomen dat Peter Hyballa het beste bij de kernwaarden van de club past. We zijn dan ook erg blij dat we eruit zijn gekomen.’’

Hyballa werkte in Nederland eerder bij NEC. In eigen land was hij vooral actief als jeugdtrainer.