Duitse voetbalbond bevestigt aanblijven Löw

Joachim Löw blijft aan als bondscoach van de Duitse voetbalploeg. Dat heeft de nationale voetbalbond DFB dinsdag bevestigd. Löw verlengde in mei zijn contract tot en met het WK van 2022 in Qatar, maar na de vroege uitschakeling van de 'Mannschaft' in Rusland leek er toch een voortijdig einde te komen aan de samenwerking. Löw, die al sinds 2006 de bondscoach is, gaf zelf ook aan bedenktijd nodig te hebben.

Nadat vrijdag al naar buiten was gekomen dat de bestuurders van de DFB voor zijn aanblijven waren en de krant Bild dinsdagochtend meldde dat de 58-jarige coach er uit was, volgde niet veel later de officiële bevestiging.

Duitsland verdween in Rusland roemloos uit het toernooi na nederlagen tegen Mexico en Zuid-Korea en slechts een overwinning op Zweden. De ploeg werd laatste in de groep. Eerder was Löw op elk groot toernooi ten minste tot de halve finales doorgedrongen, met als hoogtepunt de wereldtitel in 2014 in Brazilië. Op 6 september is het duel met Frankrijk in de nieuwe Nations League de eerste gelegenheid waarbij Löw weer op de bank plaatsneemt. De Duitsers nemen het daarna ook op tegen Oranje.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement