Duitse aanvaller Müller: we hebben gewoon heel goed gespeeld

Duitse aanvaller Müller: we hebben gewoon heel goed gespeeld ANP

Thomas Müller vond dat er voor Duitsland wel het een en ander te juichen viel na de zege op Portugal (4-2) op het EK. "De stemming bij onze interlands is niet zo snel euforisch", zei de teruggekeerde aanvaller van Bayern München. "Maar deze keer hebben we toch wel iets moois laten zien."

Duitsland 'moest', na de eerdere nederlaag tegen Frankrijk (0-1). "We hebben wel een paar dingen verbeterd", zei Müller. "Vooral aanvallend zorgden we voor veel meer dreiging, vanaf de eerste minuut eigenlijk. We hadden deze 3 punten heel hard nodig en ik kan alleen maar zeggen dat we er deze keer ook alle recht op hadden. Het was goed wat we hebben laten zien."

Dat vond ook Kai Havertz, de speler van de Engelse club Chelsea. "We mogen tevreden zijn. Na de nederlaag tegen Frankrijk moesten we wat laten zien en dat hebben we gedaan. Belangrijk is dat we er steeds vertrouwen in zijn blijven houden. We geloven in de aanpak van onze trainer en in het systeem waarin we spelen. Maar tegen Hongarije zal het nu opnieuw zwaar worden. Slechte tegenstanders krijg je niet op dit toernooi."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport