Duel tussen Buitenpost en NSC Nijkerk gestaakt na opstootje en nare opmerking richting scheids

Voetbal. Foto: Pixabay

In de hoofdklasse B werd de wedstrijd tussen NSC Nijkerk en Buitenpost twintig minuten voor tijd gestaakt. De gastheren stonden op dat moment met 2-0 voor.

Na een overtreding op Buitenpost-aanvaller Halbe Elsinga liet de scheidsrechter doorspelen, waarna Berend Schootstra de bal fel terugveroverde. ,,Daar had hij voor kunnen fluiten”, gaf Buitenpost-trainer Jasper Bouma toe. ,,Maar ook nu liet hij doorspelen.” Een speler van NSC Nijkerk nam vervolgens wraak op Schootstra en die actie leidde tot een opstootje.

Waar de leidsman de spelers eerst richting kleedkamer wilde sturen, konden trainers en spelers van beide teams hem op andere gedachten brengen. De hervatting begon met het uitdelen van twee rode kaarten: een voor Schootstra en een voor zijn tegenstander. Voordat de bal weer in het spel kwam, kreeg de scheidsrechter echter nog een verwensing naar zijn hoofd geslingerd van een NSC-speler. Dat was de druppel en betekende het voortijdige einde van het duel. ,,Hij was ontdaan en zat hoog in de emoties”, aldus Bouma.

,,We zullen dus nog een keer aan de bak moeten.” Dat restant zal met negen tegen tien worden gespeeld, aangezien in de kleedkamer een tweede NSC-speler rood kreeg.

home
net-binnen
menu