Dubbel gevoel bij LDODK over mogelijke hervatting: 'De charme is weg'

Henk Jan Mulder in gesprek Marjolijn Kroon. Foto Henk Jan Dijks

Nog steeds is er een kleine kans dat de korfballers van LDODK mogen strijden om de landstitel in de zaal. Coach Henk Jan Mulder heeft er een dubbel gevoel bij.

,,Aan de ene kant hebben we de play-offs bereikt en wil je strijden om het kampioenschap”, zegt hij. ,,Aan de andere kant vraag ik me als sportman af of je dat in een setting zonder publiek moet willen, want dat is dan geheid het geval. Korfballen zonder fans is eigenlijk niks, kampioen worden in een lege zaal is dramatisch. Alle charme is dan weg.”

Hij vindt het besluit van het KNKV om te wachten met een besluit over de afwikkeling van de Korfbal League en de hoofdklasse op zich billijk. Op 21 april laat de overheid weten of de maatregelen tegen het coronavirus enigszins worden versoepeld.

Jammer dan

,,Zeker de play-offs in de hoofdklasse moeten eigenlijk wel gespeeld worden, ook al is het zonder publiek”, zegt Mulder. ,,Daar gaat het om promotie naar de League. Tegen de ploegen die eerste en tweede zijn geworden op dat niveau, na een volledige competitie, kun je niet zeggen: jammer dan.”

Ondertussen heeft Mulder via Facetime af en toe contact met zijn spelers. Zij hebben van zijn assistent Marjo de Haan en krachttrainer Richard Hamstra een ‘coronaprogramma’ gekregen waardoor ze zo fit mogelijk blijven. ,,Maar van samenspel, weerstand, trainen met de bal en een tegenstander is natuurlijk geen sprake. Als we nog moeten spelen, dan hebben we eerst zeker vijf gezamenlijke trainingssessies nodig om er klaar voor te zijn.”

Mulder gaat er vanuit dat PKC, TOP, Fortuna en LDODK (de vier play-offploegen in de Korfbal League) door het bondsbestuur van het KNKV nog om een mening wordt gevraagd de komende weken. ,,Dat lijkt me normaal.”

Lagere niveau klaar

Het korfbalverbond besloot woensdag dat de zaalstanden in de overgangsklasse en alle lagere niveaus als eindstand gelden, ook al zijn nog niet alle wedstrijden gespeeld. Alle wedstrijden op het veld worden als niet gespeeld beschouwd.

menu