Drachtster Boys in slotminuut langs Avanti (+samenvatting)

Met 42 seconden op de klok pakte Drachtster Boys vrijdagavond toch nog de winst in de zaalvoetbalderby tegen Avanti: 3-2.

(Appgebruikers klikken hier om de samenvatting te bekijken)

,,Zo belangrijk zijn voor je ploeg is gewoon een droom.” Lisanne Kempe straalde van oor tot oor, nadat ze met twee treffers in de slotfase hoogstpersoonlijk een nederlaag van Drachtster Boys voorkwam. Drie minuten voor tijd prikte ze uit de draai de gelijkmaker (2-2) binnen en in de slotminuut vond ze met een geplaatst schot eindelijk een gaatje naast de uitblinkende keepster Marieke Smit van Avanti.

,,We hebben echt kansen genoeg gehad’’, keek de van VIOD overgekomen spits terug. ,,Het is ongelooflijk hoe we een paar ballen te slap inschieten of op de paal. Dat was zo frustrerend allemaal. Daarom ook was de ontlading zo groot.”

Beloning

Het was ook de beloning voor de spelopvatting van Drachtster Boys in de slotfase. Na de gelijkmaker koos de thuisclub er niet voor het zwaarbevochten punt te koesteren, maar ging vol door. Een week eerder kreeg Drachtster Boys daarvoor de deksel nog op de neus, bij koploper Apeldoorn, dat juist met 3-2 won.

,,Dat is gewoon de insteek van Symen Abe (Hoekstra, red.), onze trainer”, legde Aafke de Hoek uit. Bij de time-out die de coach een minuut voor tijd nam gaf hij aan dat zijn speelsters vol moesten jagen op meer. ,,Aan een puntje hebben we niks en als we inzakken creëren we ook niks was wat hij ons meegaf.” Het leverde maximaal resultaat op en dat mocht ook wel eens een keer.

Belabberde seizoensstart

Tegenvallend, belabberd misschien zelfs wel. Een ander etiket viel er eigenlijk amper te plakken op de resultaten in de eerste negen wedstrijden van beide teams. De verwachtingen bij Avanti waren wel een stuk minder dan bij Drachtster Boys, maar dat pas vorige week de eerste punten van het seizoen zouden worden gepakt, dat had niemand in Stiens club verwacht.

Drachtster Boys greep vorig seizoen nipt naast de tweede landstitel op rij, maar dit jaar hangt de vlag er dus heel anders bij. Negen punten maar liefst is de achterstand op de nummer vier van de ranglijst, een plek die aan het einde van de reguliere competitie recht geeft op de play-offs.

,,Maar ik zie nog steeds wel kansen om die te bereiken”, aldus Kempe. ,,De tweede seizoenshelft is vaak heel sterk bij Drachtster Boys, dat hebben ze vorig seizoen nog laten zien door alsnog de finale te halen.”

Gevarenzone

De Hoek, ook bezig aan haar eerste seizoen in de eredivisie, heeft hetzelfde gevoel. ,,Het klinkt misschien raar, maar ik ben nog van geen enkele tegenstander die we getroffen hebben geschrokken. De trainingen zijn vaak pittiger dan de uitdaging die we krijgen van andere ploegen.’’

Maar de resultaten zijn, of waren, tot nu toe niet bijpassend, dat realiseert De Hoek zich ook. ,,Ons probleem tot nu toe is dat we lastig scoren en dat we nog geen enkele keer tweede goede helften hebben gespeeld. Ook nu was dat niet het geval. Maar ik merk in alles dat Drachtster Boys een team is dat gewend is bovenin te spelen, met aanvallend voetbal. Die mindset is er nog altijd. Dat gaat ons helpen is mijn gevoel.”

Avanti was dankzij twee treffers van Marije Procee dicht bij een stunt, maar liet het broodnodige succesje dus glippen en blijft daarmee voorlaatste in de eredivisie. Dat is aan het einde van de competitie overigens voldoende om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Maar met iets meer doortastendheid moeten de Stienser vrouwen sowieso de gevarenzone kunnen verlaten.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement