Drachten hoopt in juni op nieuwe bestuursleden

Een commissie van wijzen, opgericht door veteranen van de club, wil in juni een nieuw bestuur van Drachten benoemen.

Het is de laatste maanden onrustig bij de zondag-derdeklasser, nadat een groep vrijwilligers en het jeugdbestuur de taken naast zich neerlegde. Daarnaast is het hoofdbestuur van Drachten momenteel demissionair: het handelt alleen de lopende zaken af.

,,Met 25 man voetballen wij elke woensdagavond een wedstrijdje”, zegt Peter Boomsma, voorzitter van de commissie van wijzen. ,,Sommigen zijn al vijftig jaar lid van Drachten. We begrepen niets van de berichten over onze vereniging. Het gaat ons aan het hart. Daarom willen wij er iets aan doen, zodat Drachten verder kan.”

De commissie zat onlangs met het bestuur om tafel. Daarbij sprak men het vertrouwen uit in de demissionaire bestuursleden. De komende weken richt de commissie zich op het vinden van een nieuw bestuur.

Boomsma: ,,De voorzitter en de penningmeester waren sowieso al van plan om af te treden. Het proces van nieuwe mensen vinden is dus eigenlijk versneld. Wij zijn op zoek naar bestuursleden – in ieder geval een voorzitter, penningmeester en secretaris – die diep geworteld binnen Smallingerlandse samenleving zijn en een breed draagvlak bij onze club hebben.”

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement