Dokter Carneiro weigert schikking met Chelsea

De weggestuurde teamarts Eva Carneiro heeft een schikkingsvoorstel van Chelsea geweigerd. De 42-jarige dokter uit Gibraltar kreeg van de Engelse topclub het aanbod om voor 1,2 miljoen Britse ponden (omgerekend 1,5 miljoen euro) af te zien van een rechtszaak. Carneiro veegde dat voorstel echter van tafel en meldde zich maandag bij het tribunaal dat een oordeel moet vellen over de spraakmakende zaak.

De bekende teamarts, als vrouw een zeldzaamheid in het mannenbolwerk, botste in augustus vorig jaar met José Mourinho, de toenmalige manager van Chelsea. Carneiro rende tijdens de wedstrijd tegen Swansea City zonder toestemming van de Portugees het veld in voor een blessurebehandeling van Eden Hazard. De Belg moest mee naar de kant, waardoor Chelsea tijdelijk met slechts negen man op het veld stond. Keeper Thibaut Courtois was eerder al met rood weggestuurd. Mourinho was zo boos over de volgens hem ,,impulsieve actie'' van Carneiro, dat hij haar uitschold en zelfs verbande van de bank. Het leidde een maand later tot een breuk.

Carneiro is naar de arbeidsrechter gestapt, omdat Chelsea niets zou hebben gedaan om haar te helpen. De arts heeft ook Mourinho aangeklaagd. De Portugees, die later deze week moet opdraven als getuige, zou haar hebben uitgescholden en seksistische opmerkingen hebben gemaakt. Via zijn advocaten bekende de nieuwe trainer van Manchester United dat hij 'filha de puta' (hoerendochter) had geroepen naar Carneiro. Volgens Mourinho roept hij dat wel vaker, ook naar zijn spelers.

De behandeling van de zaak gaat naar verwachting zo'n tien dagen duren.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement