Doelman Zoet verlengt contract bij PSV

Na aanvaller Luuk de Jong heeft ook doelman Jeroen Zoet zijn contract bij PSV verlengd. De 27-jarige Oranje-international zette vrijdag zijn handtekening onder een verbintenis die hem tot de zomer van 2021 aan PSV verbonden houdt. Het vorige contract van Zoet bij PSV zou na komend seizoen aflopen.

,,Ik heb in de voorbije weken alle opties goed bestudeerd en geconcludeerd dat PSV mij het beste voorstel heeft gedaan. Het totaalplaatje is voor mij altijd leidend. Ik heb ontzettend veel zin om op jacht te gaan naar mijn vierde landstitel, de 25e van PSV'', aldus de 27-jarige Zoet, die sinds 2013 eerste doelman is van de Eindhovenaren.

Een jaar terug uitte Zoet zijn ontevredenheid toen PSV hem niet wilde laten gaan. ,,Er was interesse en daar heb ik goed naar gekeken'', zegt de keeper uit Veendam nu. ,,Ik denk dat dit niet vreemd is als je ergens vijf jaar basisspeler bent. PSV is echter altijd in beeld gebleven. Tijdens het trainingskamp heb ik goed na kunnen denken.''

Blij

De nieuwe hoofdtrainer Mark van Bommel is blij dat steunpilaren als De Jong en Zoet voor een langer verblijf in Eindhoven kiezen. ,,Geweldig nieuws. Jeroen is een uitstekende doelman, iemand die precies weet wat nodig is om prijzen te winnen. Hem behouden voor PSV was een belangrijk doel deze zomer'', aldus de opvolger van de naar Fenerbahçe vertrokken Phillip Cocu.

Zoet speelde tot dusverre 158 competitiewedstrijden en 31 Europese duels voor PSV. De doelman kwam negen keer uit voor Oranje. Zoet won met PSV drie landstitels.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement