Doelman Warner Hahn maakt in Stiens rentree bij SC Heerenveen

Warner Hahn stond dinsdagavond in het oefenduel met tweedeklasser SC Stiens voor het eerst in een halfjaar weer eens een helft op doel bij SC Heerenveen. Hij was vorig seizoen lang uit de roulatie wegens schouderproblemen.

Middenvelder Morten Thorsby deed in Stiens voor het eerst in de voorbereiding mee. De Noor had een weekje langer vakantie en was vorige week nog afwezig. Kik Pierie en Sam Lammers, beiden licht geblesseerd, keken uit voorzorg toe vanaf de kant.

Heerenveen won met 0-12. Bij rust stond het 0-4 door een eigen doelpunt van Stiens en treffers van Marco Rojas, Henk Veerman en Arber Zeneli. Na de pauze scoorden Nemanja Mihajlholovic (twee keer), John Iredale (twee), Jordy Bruijn, Jizz Hornkamp (twee) en Michel Vlap

Stiens verdiende de oefenwedstrijd tegen Heerenveen door het winnen van de zogeheten Groenleven-cup in 2017. De wedstrijd kon rekenen op flink veel belangstelling. Het veld werd in de middag nog door de brandweer besproeid om het beter bespeelbaar te maken.

Opstelling Heerenveen, eerste helft: Hahn, Floranus, Drkusic, Bulthuis, Woudenberg; Kobayashi, Frederiksen, Thorsby; Rojas, Veerman en Zeneli.

Opstelling tweede helft: Bekkema; Schmidt, Hoegh, Naess, Woudenberg (76. Ras); Vlap, Bruijn, Van Amersfoort, Bruijn; Iredale, Hornkamp, Mihajlovic.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement