Doelman Ten Rouwelaar stopt bij NAC Breda

Doelman Jelle ten Rouwelaar houdt het na dit seizoen voor gezien bij NAC Breda. De 35-jarige goalie blijft wel verbonden aan de Brabantse eerstedivisieclub. Hij ondertekent een contract voor vijf jaar als keeperstrainer.

,,Ik stap trots van het veld in de wetenschap dat ik gezegend ben met een mooie en lange loopbaan'', liet Ten Rouwelaar woensdag weten op de website van NAC Breda.

,,Er rest nog één taak en dat is deze mooie club samen met dit team terug te brengen naar de eredivisie. Voor duidelijkheid richting de toekomst is het mooi dat ik hier nu met de club samen uit ben gekomen. Keeperstrainer zijn is iets waar ik veel energie uit haal en het staat voor mij vast dat NAC de club is waarbij ik mij hierin wil ontwikkelen.''

De loopbaan van Ten Rouwelaar begon in het seizoen 1998-1999 bij FC Emmen. Daarna kwam hij uit voor PSV, FC Groningen, FC Twente, FC Zwolle, FC Eindhoven en Austria Wien.

In 2007 streek de geboren Jouster in Breda neer. Vorige maand kwam een einde aan zijn indrukwekkende recordreeks, die 280 duels op rij omvatte zonder één minuut te missen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement