Doelman Marsman voorkomt nederlaag Feyenoord

Doelman Marsman voorkomt nederlaag Feyenoord ANP

Met dank aan doelman Nick Marsman is Feyenoord ook na 24 competitiewedstrijden nog ongeslagen onder trainer Dick Advocaat. De keeper voorkwam met een handvol goede reddingen dat FC Utrecht (1-1) niet vaker scoorde. De vervanger van de geblesseerde Justin Bijlow mocht ook niet mopperen aangezien de bezoekers wel heel slordig afwerkten.

"We wisten eigenlijk wel dat het lastig zou worden", zei Marsman voor de camera van FOX Sports. "We hebben twee keer achter elkaar met tien man gespeeld en er doen nog steeds veel jongens niet mee. Maar we waren slordig aan de bal en maakten de verkeerde keuzes. We leden ook veel te veel balverlies en kregen ook geen grip op hun middenvelders. Daardoor kwamen we steeds weer verdedigend in de problemen. Dat veranderde na rust een beetje toen we met drie verdedigers gingen spelen."

Marsman zag vooral voor rust steeds weer een aanvaller van FC Utrecht voor hem opduiken. Hij redde bekwaam en zag zijn tegenstanders ook naast en over schieten. "Ik sta er voor om ballen tegen te houden", zei hij. "Maar dit keer waren er dat wel veel. Het was niet goed. Eigenlijk zijn we nog goed weg gekomen."