Djokovic zonder grote problemen door

Tennisser Novak Djokovic heeft zonder grote problemen de tweede ronde bereikt van het grandslamtoernooi in Parijs. De als twintigste geplaatste Serviër was in drie sets te sterk voor de Braziliaan Rogerio Dutra Silva, die zich op Roland Garros via het kwalificatietoernooi voor het hoofdschema had geplaatst. Djokovic had voor zijn overwinning nog wel ruim twee uur nodig: 6-3 6-4 6-4.

Djokovic, die voor het veertiende jaar op rij de tweede ronde haalde op het Franse graveltoernooi, speelt in de tweede ronde tegen Jaume Munar die eveneens vanuit het kwalificatietoernooi doorstroomde. De nummer 155 van de wereldranglijst won in een slopend Spaans onderonsje na 4 uur en 15 minuten van David Ferrer: 3-6 3-6 7-6 (3) 7-6 (4) 7-5.

Djokovic won de titel op Roland Garros in 2016. De voormalige nummer één van de wereld was zowel in 2017 als in 2018 langdurig uitgeschakeld door een elleboogblessure. Sinds zijn laatste rentree in maart haalde hij alleen eerder deze maand op het graveltoernooi in Rome, gewonnen door de Spanjaard Rafael Nadal, de laatste vier.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement