Djokovic treft Nishikori in finale Rogers Cup

De finale van de Rogers Cup gaat zondag tussen de tennissers Novak Djokovic en Kei Nishikori. De Servische nummer één van de wereld kan in Toronto voor de vierde keer het toernooi op zijn naam schrijven. Eerder zegevierde hij in 2007, 2011 en 2012. Vorig jaar was Djokovic in de finale niet opgewassen tegen de Brit Andy Murray. Voor de Japanse Nishikori zou het zijn eerste titel van de Rogers Cup zijn.

Djokovic bereikte zaterdag de finale door de Fransman Gaël Monfils in twee sets te verslaan: 6-3 6-2. Het was de twaalfde ontmoeting tussen de twee tennissers. Nog nooit wist Monfils van de Serviër te winnen. Ook nu was Djokovic veel sterker. De wedstrijd was binnen 74 minuten in het voordeel van de mondiale nummer één beslist.

Nishikori, als derde geplaatst, rekende zaterdag af met de als tweede geplaatste Zwitser Stan Wawrinka: 7-6 (6) 6-1. De Japanner overleefde in de eerste set vier setpunten. Wawrinka was zo gefrustreerd over die gemiste kansen dat hij in de tweede set nog meer fouten ging maken. Hij oogde niet meer geïnspireerd en verloor vervolgens kansloos.

De finale van de Rogers Cup belooft spannend te worden. Djokovic won de laatste acht ontmoetingen van Nishikori, maar volgens de Serviër ,,is spelen tegen Nishikori nooit makkelijk. Hij is een van de snelste tennissers en ik kijk ernaar uit om tegen hem te spelen.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement