Dit zijn de VAR-beelden van het omstreden penalty-moment van SC Heerenveen: 'Kijk hoe makkelijk hij valt'

Had SC Heerenveen een strafschop moeten krijgen tegen Ajax? De meningen zijn erover verdeeld. Velen vinden van wel, sommigen van niet. De KNVB heeft maandag de beelden van de videoscheidsrechter (VAR) gedeeld.

Het gaat om een duel tussen Ajax-keeper Kostas Lamprou en SC Heerenveen-spits Sam Lammers. De doelman drukte Lammers omver, maar scheidsrechter Serdar Gözübüyük zag er na het bestuderen van de beelden geen penalty in. Ook na de wedstrijd bleef hij bij zijn standpunt.

Uit de beelden, gemaakt vanuit de videowagen van de KNVB in Zeist, blijkt dat Gözübüyük het moment een ,,voetbalcontact'' vindt. ,,Kijk hoe makkelijk hij valt.''

Videoscheidsrechter Dennis Higler wil eigenlijk dat Gözübüyük een strafschop geeft. ,,De bal is weg en de keeper raakt helemaal geen bal. Hij loopt hem omver.'' Higler sommeert Gözübüyük te kijken bij de monitor, die staat opgesteld langs de lijn.

Daar bekijkt Gözübüyük het incident op verzoek uit verschillende hoeken, maar hij blijft erbij: Heerenveen krijgt geen penalty. ,,Nee hoor, ik vind dit te makkelijk - we gaan gewoon doorspelen.''

Lees ook: SC Heerenveen: gepaste trots na formidabele teamprestatie

Gebruikers van de app klikken hier voor de beelden.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement