Dijbeenblessure hindert atlete Hassan

De Nederlandse atlete Sifan Hassan moet de start van haar olympische seizoen een paar weken uitstellen. De wereldkampioene indoor op de 1500 meter heeft last van een dijbeenblessure.

Hassan verschijnt daardoor niet aan de start van de FBK-games in Hengelo, waar ze een wereldrecord wilde aanscherpen. Ze mist volgende week ook een wedstrijd in de Diamond League in Shanghai. De verwachting is dat Hassan binnen enkele weken weer fit is, zodat ze in goede vorm aan de EK in Amsterdam en Olympische Spelen in Rio de Janeiro kan deelnemen.

Hassan trainde de afgelopen weken in de Verenigde Staten. Daar kreeg ze last van een dijbeenblessure. Haar medische team met sportarts Peter Vergouwen heeft haar geadviseerd om de start van haar seizoen in de openlucht uit te stellen.

,,Ik baal natuurlijk op dit moment'', laat ze weten. ,,Iedereen begint aan het olympische seizoen en ik moet nog even geduld hebben. Ik weet echter ook dat dit nodig is om straks bij de Olympische Spelen topfit aan de start te staan.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement