'Diep ingaan op oorzaak zwak presteren'

Sportkoepel NOC*NSF gaat met een aantal sportbonden kijken hoe het kan dat de sportprestaties bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro tegenvielen. ,,We gaan met de sportbonden diep in op wat de werkelijke oorzaak is geweest'', aldus chef de mission Maurits Hendriks zondag.

De medailles die Nederland in Brazilië won, kwamen voor een groot deel op naam van atleten in de wat minder grote olympische sporten, zoals openwaterzwemmen, baanwielrennen (vrouwen), zeilen, roeien en fietscross. In de Nederlandse 'kernsporten', daar waar hoog op wordt ingezet en meer geld in wordt geïnvesteerd, vielen de prestaties tegen. Het langebaanzwemmen (nul medailles), judo (één keer brons) en de paardensport (ook nul medailles) sprongen er wat dat betreft uit. Ook hockey, met dit keer alleen zilver voor de vrouwen, bleef achter.

,,In de hippische sport zijn we de afgelopen jaren dominant geweest. Hier valt het tegen. Maar ik vind niet dat je zomaar kunt zeggen dat het niet goed gaat met de hippissche sport'', aldus Hendriks.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement