Deurloo succesvol op NK turnen

De Nederlandse turnkampioenschappen in Rotterdam zijn voor Bart Deurloo succesvol verlopen. De 25-jarige Zuid-Hollander pakte zondag in Ahoy tijdens de toestelfinales goud op rek en voltige. Een dag eerder veroverde hij al voor de derde keer de nationale titel op de meerkamp.

In de rekstokfinale kreeg Deurloo zondag geen concurrentie meer van Epke Zonderland. De olympisch kampioen meldde zich af wegens griep. Op zaterdag had de Friese specialist tijdens de meerkamp zijn meerdere moeten erkennen in Deurloo op rek (15,250 tegen 15,200 punten). Glenn Smink bemachtigde zondag de Nederlandse titel op sprong en vloer.

Bij de vrouwen veroverde Eythora Thorsdottir zaterdag de nationale titel op de meerkamp. De zeventienjarige turnster eindigde na vier onderdelen (sprong, brug, balk en vloer) op een totaal van 58,058 punten. Met dat nationaal record zette de geboren Rotterdamse nummer twee Céline van Gerner op ruime afstand (56,883).

Tijdens de toestelfinales maakte titelhoudster Sanne Wevers zondag grote indruk op balk met een winnende score van 15,650.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement