Derde zege op rij voor SC Cambuur: 3-1 tegen FC Den Bosch

Giovanni Korte juicht na een doelpunt. Foto: Archief Henk Jan Dijks

In een door bestuurlijke onrust gekleurde week boekte SC Cambuur vrijdagavond de derde opeenvolgende zege deze maand. In eigen huis werd het 3-1 tegen FC Den Bosch.

Cambuur trof een opponent die tot vrijdag al tien duels op rij niet had weten te winnen. De Brabanders startten zeer defensief, aan de ploeg van trainer Henk de Jong de taak de ban te breken. Dat lukte in het openingskwartier niet, ondanks schoten van Giovanni Korte, Robert Mühren en Jamie Jacobs.

Prompt raak

De Leeuwarders moesten waken voor uitvallen van de gasten. In de twintigste minuut bleek waarom: Den Bosch kroop uit de schulp en prompt was het raak. Kevin Felida tikte van dichtbij de 0-1 binnen.

Den Bosch, de club van oud-Cambuurspelers Paul Beekmans (assistent-trainer) en Paco van Moorsel (invaller na rust), kwam na een half uur spelen zelfs bijna op 0-2. Doelman Sonny Stevens had houden en keren om een treffer te voorkomen.

Daarvóór leek Robert Mühren al de 1-1 te scoren, maar Den Bosch-goalie Wouter van der Steen stond in de weg. Succesvol waren ook Jacobs en Korte niet. In de 40e minuut bracht die laatste de Leeuwarders alsnog op gelijke hoogte.

Na rust wilde Cambuur snel een tweede treffer forceren. Dat betekende echter dat ze noodgedwongen ruimte bood aan FC Den Bosch in de omschakeling. Stevens hield zijn doel enkele malen schoon, maar toen al had Mühren voor de voorsprong moeten zorgen. Uit een rebound schoot de spits naast een open doel.

In de 65e minuut was de Volendammer dan toch succesvol. Op een goede strakke voorzet van Korte volgde een goede beweging van invaller Issa Kallon en zo belandde de bal voor de voeten van Mühren: 2-1.

Niet de beste wedstrijd

Een derde Leeuwarder doelpunt zou Cambuur aan drie punten helpen in een wedstrijd die bepaald niet als de beste van het seizoen de boeken in zal gaan. De 3-1 kwam er een kwartier voor tijd via Kallon, die bal langs Van der Steen schoof.

De Leeuwarders komen maandag alweer in actie. In Eindhoven wacht dan om half vijf ’s middags het inhaalduel met Jong PSV.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Cambuur