Depay met Olympique Lyon uitgeschakeld in Frans bekertoernooi

Depay met Olympique Lyon uitgeschakeld in Frans bekertoernooi ANP

Olympique Lyon is uitgeschakeld in de kwartfinales van het Franse bekertoernooi. In een nogal hectische wedstrijd verloor de ploeg van aanvoerder Memphis Depay in eigen stadion van AS Monaco: 0-2. Wissam Ben Yedder en Kevin Volland kwamen na de rust tot scoren voor de huidige nummer 3 van de Franse competitie.

Olympique Lyon incasseerde twee rode kaarten en zeven gele kaarten. Halverwege de eerste helft moest trainer Rudi García het veld verlaten wegens aanmerkingen op de leiding. Verdediger Sinaly Diomandé ging in de 52e minuut naar de catacomben na zijn tweede gele kaart. Daarna nam Monaco afstand van Lyon, waar Depay ook een gele kaart ontving. Hij werd in de 70e minuut gewisseld.

Stephanie Frappart trad in Lyon als scheidsrechter op. Ze is komende zomer de eerste vrouwelijke arbiter bij het EK, maar nog niet als hoofdscheidsrechter. Frappart gaat fungeren als vierde official bij het toernooi.

Met AS Monaco schaarden Paris Saint-Germain, Montpellier en Rumilly Vallières, dat op het vierde niveau uitkomt, zich eveneens bij de laatste vier.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport