Degradatie nabij voor Cambuur na remise tegen Willem II

Cambuur heeft donderdagavond het cruciale duel met Willem II ondanks een enorm veldoverwicht niet kunnen winnen. In Leeuwarden werd het 1-1. Degradatie is daardoor dichtbij.

Het begin van het duel was voor Cambuur, dat via Vytas en Kevin van Veen - hij stond in de basis ten koste van Sander van de Streek - de beste mogelijkheden kreeg. In de 24ste minuut kwamen de Leeuwarders op een verdiende voorsprong. Van Veen werd eerst nog gestuit door doelman Kostas Lamprou. De daaropvolgende voorzet van Jack Byrne en harde kopbal van Jamiro Monteiro waren Lamprou echter te machtig: 1-0.

Lang kon Cambuur niet genieten van de voorsprong, want in de 27ste minuut was het al weer gelijk. Defensief geklungel leidde tot het doelpunt van Jordens Peters, die na een hoekschop simpel kon scoren: 1-1.

De eerste helft werd vooral gekenmerkt door pech bij Cambuur. Martijn van der Laan, Jerge Hoefdraad en Kevin van Veen gingen met blessures van het veld. 

Na de rust gebeurde er aanvankelijk niets. Net voor het uur spelen kreeg Cambuur via Sander van de Streek en Houtkoop wel twee grote kansen. Het leverde evenwel niets op. Ook een poging van Monteiro bereikte niet de juiste bestemming. In de slotfase was Byrne nog dicht bij de verlossende treffer, maar zijn poging werd op de doellijn gekeerd door Lamprou.

Cambuur speelt volgende week uit bij PSV, dat met Ajax strijdt om de titel en aan het doelsaldo zal willen werken. De week daarna speelt Cambuur de laatste wedstrijd. Dan is Excelsior in Leeuwarden de tegenstander. Alleen als Cambuur beide wedstrijden wint, kan het directe degradatie nog ontlopen.

Opstelling Cambuur: Nienhuis; Peersman, Lachman, Van der Laan (8' Mac-Intosh), Vytas; Bakker, Byrne, Monteiro; Barto, Van Veen (41' Houtkoop), Hoefdraad (37' Van de Streek)

Opstelling Willem II: Lamprou; Van der Struijk, Wuytens (79' Heerkens), Peters, Joppen; Ojo, Falkenburg, Haemhouts; Ondaan, Andrade (59' Van der Velden), Andersen (66' Hupperts)

Scoreverloop:

24' 1-0 Jamiro Monteiro

27' 1-1 Jordens Peters

De wedstrijd was live te volgen via Twitter en in het liveblog hieronder:

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement