Deceptie De Vries in F2-race Abu Dhabi: dertiende

Foto FIA F2

Zijn voorlaatste race in de Formule 2 liep zaterdag voor Nyck de Vries uit op een deceptie. De coureur uit Uitwellingerga, al zeker van het F2-kampioenschap, eindigde in Abu Dhabi slechts als dertiende.

De Vries startte op het Yas Marina-circuit als zesde, maar kampte na een paar ronden met een bandenprobleem. Hij viel terug tot plaats twaalf, waarna hij bij de verplichte pitstop switchte naar de hardere band.


Enige tijd later meldde De Vries via de boordradio aan zijn Franse team ART dat hij vreesde het einde van de race niet te halen. Dat lukte wel, maar meer dan een teleurstellende dertiende plek zat er voor hem niet in. Het was daarmee zijn slechtste klassering van het seizoen en pas de tweede keer dat hij buiten de punten finishte.


De titel pakte De Vries eind september al in het Russische Sotsji. Vorige week maakte hij bovendien zijn debuut namens Mercedes in de Formule E, een totaal andere manier van racen dan Formule 2. Wellicht speelde die omschakeling ook een rol.


De Braziliaan Sergio Sette Camara won de race, voor de Japanner Nobuhiru Matsushita en de Chinees Zhou. Zondagochtend om half twaalf is er nog een race, de laatste van dit seizoen en de laatste van De Vries in de Formule 2. Hij start dan als dertiende door het resultaat van vandaag.