De scenario's voor Cambuur

Degradatie is nabij, maar nog niet zeker voor Cambuur. Het moet van PSV én Excelsior winnen om nog een kans te houden op de nacompetitie. De scenario's op een rijtje.

Cambuur speelt volgende week uit bij PSV, dat met Ajax om het kampioenschap strijdt. PSV zal tegen Cambuur aan het doelsaldo willen werken en is tot op het bot gemotiveerd. Het laatste duel is in Leeuwarden tegen Excelsior, dat de nacompetitie probeert te ontlopen. De Graafschap moet nog uit naar AZ en sluit af tegen Ajax.

Stand van zaken

De Graafschap: 32 wedstrijden, 22 punten. Doelsaldo 37-61 (-24)

Cambuur: 32 wedstrijden, 18 punten. Doelsaldo 31-71 (-40)

Scenario's

1) Degradatie op doelsaldo: Cambuur speelt gelijk tegen PSV en wint van Excelsior. Tegelijkertijd verliest De Graafschap de beide wedstrijden. Dan eindigen beide ploegen op 22 punten. Het doelsaldo van Cambuur is dermate slecht, dat de Leeuwarders dan alsnog degraderen.

2) Degradatie: Cambuur verliest van PSV en wint van Excelsior. Intussen gaat De Graafschap twee keer onderuit. Dan komt Cambuur een punt tekort voor een nacompetitieplaats.

3) Degradatie: Cambuur verliest van PSV en pakt een punt tegen Excelsior. Ongeacht wat De Graafschap dan doet, zal Cambuur - net als in bovenstaand scenario - degraderen.

4) Nacompetitie: Cambuur wint zowel van PSV als Excelsior en De Graafschap pakt maximaal een punt uit de resterende twee wedstrijden. Dan heeft Cambuur een punt voorsprong op De Graafschap en zal het in de nacompetitie gaan uitkomen.

5) Nacompetitie: Cambuur wint zowel van PSV als Excelsior en De Graafschap verliest beide wedstrijden. Dan staat Cambuur twee punten voor en zal het in de nacompetitie gaan uitkomen.

6) FC Twente: Cambuurs enige hoop is eigenlijk gevestigd op de KNVB. De bond zou kunnen besluiten om FC Twente wegens financieel wanbeleid uit de eredivisie te zetten, waardoor Cambuur het vege lijf via de nacompetitie zou kunnen redden. Dat lijkt ijdele hoop.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement