De hele week iedere dag een KOKO Radio Special: Anekdotes uit het rijke verleden van het 100-jarige SC Heerenveen

KOKORADIO

SC Heerenveen viert feest: de club wordt 100 jaar. Omdat de bal niet rolt, duiken wij in het rijke verleden van de club. We brengen 100 jaar SC Heerenveen terug tot vijf podcasts van 45 minuten. Over de mooiste wedstrijden, de beste buitenlanders en de mooiste Europese duels.

Vanaf maandag staat er vijf dagen lang bij het krieken van de dag een nieuwe podcast in jouw favoriete podcast-app, zoals Spotify en Apple Podcast . In de afleveringen halen (oud-)clubwatchers van de Leeuwarder Courant herinneringen op de club die ze jaren beroepsmatig voor de krant volgen of volgden. Over verlaten stadions in vergeten dorpen, of ontmoetingen met wielerhelden en obscure hoofdsponsoren, over de mooiste wedstrijden en de beste buitenlanders.

Het spoorboekje

Maandag : De Europese reis van SC Heerenveen. Het was in het vorige decennium een vanzelfsprekendheid: Heerenveen in Europa. Waar is die mooie tijd gebleven?

Dinsdag : Wie waren nu eigenlijk de beste buitenlandse spelers van SC Heerenveen? Over Scandinavische strijders, Balkanboys en Nigeriaanse excentriekelingen.

Woensdag: De mooiste wedstrijden, niet alleen over dé 6-5, de 9-0 en de pingel van Sibon in De Kuip, maar ook over de vergeten memorabele wedstrijden.

Donderdag: Zonder hen geen SC Heerenveen, de belangrijkste clubmensen, zowel op als naast het veld. En: wie vertegenwoordigt nu het clubgevoel?

Vrijdag: Over een bijzonder gesprek met Afonso Alves, nu nog even ongrijpbaar als toen.