De Wâlden wil Derksen, Genee en Van der Gijp strikken

VV De Wâlden krijgt binnenkort mogelijk bezoek van Voetbal Inside. De vijfdeklasser uit Damwâld is stevig aan het bieden om Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp naar de kantine te krijgen.

Voetbal Inside haalt geld op voor een onderzoek van Casper van Eijck, een specialist op het gebied van alvleesklierkanker. Van Eijck – een vriend van Van der Gijp – heeft voor het onderzoek 2,5 miljoen euro nodig.

Amateurvoetbalclubs kunnen bieden op een kantineavond van de VI-equipe, die wordt vergezeld door tafelgast Wim Kieft. Met 5.500 euro heeft De Wâlden het hoogste bod uitgebracht. ,,De actie leeft enorm”, zegt voorzitter Richard van der Lei.

Waarom doen jullie mee?

,,De vrouw van onze hoofdsponsor is ooit met succes door Van Eijck geopereerd. Die mensen hebben er dus een persoonlijk gevoel bij. Voor hun een reden om te bieden. Vervolgens gingen wij met de pet rond bij andere sponsoren.”

Wat waren de reacties?

,,Heel positief. De afgelopen twee weken stonden we regelmatig op het scherm tijdens de uitzending. We hebben een paar andere bedrijven gestrikt die ons willen helpen. De Wâlden bestaat 70 jaar. De komst van deze heren zou een mooie aanvulling op de festiviteiten zijn.”

Jullie grootste concurrent lijkt VI zelf. Van der Gijp en Derksen gingen vorige week over jullie bod heen.

,,Jammer. Ze streven natuurlijk naar een groter bedrag. Maar op je eigen actie gaan bieden – ik vind dat eigenlijk niet kunnen.”

De actie sluit op 8 februari. Hoe schat je jullie kansen in?

,,We hebben nog wat geld achter de hand, maar ik ga niet zeggen hoeveel dat is.”

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende LC+-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze LC+-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van de Leeuwarder Courant vallen onder LC+, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement

Aanmelden LC-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het belangrijkste nieuws