De Vries zevende na close finish in tweede Formule 2-race Hongarije

Na de winst zaterdag in de hoofdrace, werd Nyck de Vries zondag in Hongarije zevende in de tweede Formule 2-race van het weekeinde.

Waar het zaterdag nog eerst nat en daarna droog was tijdens de wedstrijd was dat zondag heel anders. Onder een strakblauwe hemel en bij temperaturen van boven de dertig graden startte de 23-jarige coureur uit Uitwellingerga als achtste.

De top-acht van de zaterdag start een dag later namelijk altijd in omgekeerde volgorde. De Vries klom in de beginfase naar de vijfde plaats en reed lang op die positie. Een zesde plaats leek zijn eindklassering, maar dat werd nog een zevende doordat hij eenduizendste (!) van een seconde later over de meet bleek te zijn gekomen dan de Japanner Nirei Fukuzumi.

De zege ging naar de Thaise coureur Alex Albon. Door De Vries’ indrukwekkende winst zaterdag - hij reed de rest van het veld op bijna zeventien seconden - en de punten van de zondag is De Vries terug in de strijd om de titel. Met nog vier raceweekeinden te gaan staat hij vierde.

De Brit George Russell, die een slecht weekeinde kende door onder meer een uitvalbeurt, gaat nog steeds aan de leiding.  De volgende Formule 2-races zijn eind augustus in België op het circuit van Spa-Francorchamps.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement