'De PC is de winnaar van de loting'

Je zou de loting voor de 165ste PC gerust ideaal kunnen noemen. De beste parturen zijn keurig verdeeld over de wedstrijdlijst.

De loting werd voor deze ene keer afgewerkt op It Sjûkelân, als onderdeel van een show die de opening was van de keatswike Heedaar!. Met de uitkomst was eigenlijk iedereen tevreden.

Loting PC Franeker: deze parturen nemen het tegen elkaar op
Lees verder

Het favoriete partuur van Gert-Anne van der Bos, dat negen van de laatste tien vrijeformatiepartijen won, neemt het in de eerste omloop op tegen trio Arnold Zijlstra en kan pas in de halve finale stuiten op een outsider, het partuur van Enno Kingma, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar. Afgelopen weekeinde verloren Kingma en zijn maten overigens nog twee keer van Van der Bos.

,,It hie wol minder kind”, zei Tjisse Steenstra. ,,Mar ik tink eins dat dit foar elkenien in moaie lotting is.” Dat was Renze Pieter Hiemstra het met hem eens. ,,De PC is de grote winnaar”, zei de voorinse uit Sint Jacobiparochie. ,,Wij hadden alleen gehoopt dat Gert-Anne in de onderste helft van het schema terecht was gekomen.”

De kaatsshow werd een race tegen de deadline
Lees verder

Op papier hebben de parturen van Marten Bergsma en Bauke Triemstra het daar goed getroffen. Trio Triemstra, vorig jaar de winnaar met Alle Jan Anema en zijn huidige maat Hendrik Kootstra, stuit in de eerste omloop op Jelte Pieter Dijkstra, Bauke Dijkstra en Evert Pieter Tolsma.

Broers

,,Je kinne it oer it gehiel sjoen folle minder treffe, tink ik. Pas yn de finale kin ik myn broer (Taeke, red.) treffe. Dat soe trouwens fantastysk wêze”, zei Triemstra.

Hij voelde zich naar eigen zeggen niet anders dan vorig jaar. ,,Litte we sizze dat ik lekkere senuwen ha. Ik ha in goed gefoel.”

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement