De Jongh heeft nog genoeg doelen

Groen, bolletjestrui en de 'invalkopman’ Roman Kreuziger ergens tussen plaats zes en tien in Parijs. Dat zijn de doelen van Tinkoff en eerste ploegleider Steven de Jongh voor de laatste anderhalve week van de 103e Tour de France.

De onthoofding van de formatie door het uitvallen van podiumkandidaat Alberto Contador heeft pijn gedaan, maar dat heeft geen effect op de strijdlust van De Jongh. ,,We zijn supergemotiveerd om hier nog etappes te winnen. Met Peter Sagan hebben we natuurlijk een favoriet voor het puntenklassement, Rafal Majka staat er goed voor in het bergklassement en Kreuziger kan op de ploeg rekenen om zo hoog mogelijk te eindigen’’, zei De Jongh woensdag voor de start van de elfde etappe naar Montpellier.

De Tsjech lapte eerder in de koers de stalorders aan zijn laars. In plaats van Contador te helpen koos de renner voor zijn eigen belang en dat zette kwaad bloed bij De Jongh. ,,Maar dat is gelijk na de wedstrijd uitgesproken. Ik heb hem gezegd dat wanneer ik iets over de radio zeg, dat niet doe om hem te flikken. Hij heeft het prima opgepakt en daarmee was het probleem de wereld uit.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement