De Jong volgt Van Oostveen op bij KNVB

Gijs de Jong volgt directeur betaald voetbal Bert van Oostveen op bij de KNVB. Dat hebben ingewijden bij voetbalbond maandag laten weten.

De Jong is al operationeel directeur bij de KNVB, waar hij sinds 2003 werkt. De afgelopen twee jaar was hij ook competitiemanager van de bond. Het besluit om De Jong laten promoveren moet nog langs de ondernemingsraad.

De raad van commissarissen (rvc) van de voetbalbond zal de beoogde benoeming van De Jong op de eerstvolgende vergadering betaald voetbal voordragen. Van Oostveen had de rvc van de KNVB al eerder op de hoogte gesteld van zijn voorgenomen vertrek. Zo konden de commissarissen in alle rust op zoek naar een opvolger.

Onder vuur

Het is voor de tweede keer op rij dat de KNVB een opvolger van de directeur in eigen huis vindt. Van Oostveen volgde zes jaar geleden Henk Kesler op. Tot die tijd was hij ook lang competitiemanager van de voetbalbond. De KNVB wil de voorgenomen voordracht van De Jong nog niet bevestigen, omdat die eerst langs de ondernemingsraad en clubs van het betaalde voetbal moet.

Van Oostveen maakte maandag zijn vertrek bekend. Hij lag al langer onder vuur wegens de mislukte kwalificatie van Oranje voor het EK in Frankrijk. Van Oostveen negeerde Ronald Koeman en koos voor Guus Hiddink als bondscoach. Hij liet bij de aanstelling van Hiddink vastleggen dat Danny Blind hem mocht opvolgen.

Van Oostveen verzette zich lang tegen de komst van een technisch directeur bij de KNVB, die er in de persoon van Hans van Breukelen toch is gekomen. De oud-doelman heeft een aantal taken overgenomen van Van Oostveen, die zich begin dit jaar onhandig uitliet over het tegen een faillissement strijdend FC Twente.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement