De Jong emotioneel na winst

Cambuur-trainer Henk de Jong was zaterdagavond emotioneel na de overwinning op NEC (3-1).

De Jong slikte zijn tranen weg, maar was zichtbaar geëmotioneerd na Cambuurs eerste overwinning in twintig wedstrijden. ,,Ik zit er tegenaan, maar heb helemaal geen zin om te huilen. Nu geen vragen meer stellen hoor'', lachte de oefenmeester.

De Jong vergeleek zijn gevoel na de winst op NEC met het krijgen van een kindje. ,,Bijna negen maanden zonder overwinning. Sommige mensen krijgen dan een baby, wij krijgen een overwinning'', zei de zichtbaar geëmotioneerde trainer.

5 april

Cambuur won op 5 april voor het laatst in de competitie. Daarna incasseerden Cambuur de ene na de andere teleurstelling. ,,Het was verschrikkelijk, een heel vervelende periode'' aldus De Jong. ,,Daarom voelt dit als een enorme opluchting. De steun die we de afgelopen maanden hebben gehad, is niet normaal. Als je zo lang niet wint, maar de supporters toch zó achter de ploeg blijven staan, is dat heel mooi. Normaal gebeurt dat niet in de voetbalwereld.''

Foppe

Ondanks de slechte resultaten van Cambuur bleven de fans altijd achter De Jong staan. ,,Prachtig, want ik ben gek op deze club. Maar ik moet niet te veel gaan praten, anders ga ik op Foppe lijken. Daar zit ik wel tegenaan, moet ik zeggen. We zijn allebei Friezen, die zijn gevoelig voor dit soort dingen.'' (ANP)

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement