De Graafschap knokt zich naar punt

De Graafschap heeft vrijdag een klein beetje afstand genomen van de laatste plaats in de eredivisie. De Doetinchemmers knokten zich met tien man naar een gelijkspel tegen FC Twente (1-1) en staan daardoor twee punten voor op Cambuur.

Een nederlaag van de 'Superboeren' zou ook niet verdiend zijn geweest. De ploeg van coach Jan Vreman kreeg in beide helften kansen te over om Twente pijn te doen, maar de eigen slordigheid deed de ploeg vaak de das om. Op het moment dat niemand meer op een punt rekende, joeg invaller Piotr Parzyszek de bal alsnog binnen.

De Graafschap was al vroeg dicht bij een treffer. De paal stond al in de negende minuut succes van Vincent Vermeij in de weg. De spits was later ook nog verschillende keren dicht bij een treffer. Ook Twente kwam er af en toe gevaarlijk uit. Zo had Oskar Zawada de gasten in de twintigste minuut op voorsprong moeten zetten, maar hij kwam net tekort bij een voorzet van Robbert Schilder.

Rood

Na dik een half uur was het wel raak voor de Tukkers. Jerson Cabral sneed vanaf de rechterkant naar binnen en vond met een schot van afstand de verre hoek: 0-1. Youssef El Jebli had De Graafschap vrijwel direct op gelijke hoogte moeten brengen. De middenvelder mocht vrij doorlopen op het doel, maar schoof de bal naast.

Ook na rust bleef de thuisploeg jagen op de gelijkmaker. Doelman Nick Marsman bleef echter telkens bij de les. De stormloop werd na een uur de kop ingedrukt vanwege een rode kaart voor Jeroen Tesselaar. De linksback kwam vlak daarvoor al goed weg met een gele kaart na een forse charge op Robbert Schilder. Een nieuwe schop op de schenen van Jerson Cabral leverde hem vervolgens direct rood op.

Ondanks de ondertalsituatie bleef De Graafschap vol op de zege jagen. Die drang werd vier minuten voor tijd met een doelpunt beloond. Invaller Parzyszek joeg een afvallende bal in de hoek en bezorgde zijn ploeg daarmee een dikverdiend punt.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement