De Graafschap denkt aan juridische stappen

De Graafschap gaat onderzoeken of er juridische stappen mogelijk zijn tegen de KNVB nu de club definitief is gedegradeerd naar de eerste divisie. ,,Op dit moment beraden wij ons op wat te doen'', stelt commercieel directeur Martine Zuil van de club uit Doetinchem. ,,We gaan bekijken wat er mogelijk is.''

De Graafschap is met stomheid geslagen door het besluit van de beroepscommissie om FC Twente in de eredivise te houden. ,,Met verbijstering hebben we kennisgenomen van deze beslissing'', reageert Zuil.

De club uit Doetinchem degradeerde het afgelopen seizoen via de play-offs naar de eredivisie. De Superboeren zouden de licentie van FC Twente overnemen als die vereniging wegens financieel wanbeleid en gesjoemel met transfers zou degraderen. FC Twente ging echter in beroep tegen die uitspraak van de licentiecommissie van de KNVB. De rechtbank stelde de kampioen van 2010 in het ongelijk maar de beroepscomissie oordeelde vrijdag dat FC Twente toch in de eredivisie mag blijven.

,,Juist in de afgelopen tijd hebben we gemerkt dat we een prachtige club hebben'', vertelt Zuil. ,,We gingen Samen D'ran, met een hondstrouwe aanhang en loyale sponsoren die hun onvoorwaardelijke steun uitspreken. Als het zo is dat we degraderen, dan gaan we met onze eensgezinde achterban een geweldig mooi seizoen in de Jupiler League tegemoet. Maar eerst kijken we nog naar de mogelijkheden."

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement