De Boer voert laatste gesprekken in Milaan

Frank de Boer is maandag in Milaan aangekomen om de laatste onderhandelingen te voeren met Internazionale voor de functie van hoofdtrainer. Hij is voor de leiding van de club uit Italië de gedroomde opvolger van de ontslagen Roberto Mancini.

De Boer werd opgewacht door veel journalisten, cameraploegen en fotografen. Volgens Italiaanse media ligt er een driejarig contract voor hem klaar. Orlando Trustfull en Michel Kreek zijn met de oud-trainer van Ajax naar Milaan gereisd. De Boer wil hen meenemen naar Internazionale. Trustfull was vorig seizoen ook al zijn assistent bij Ajax.

De 46-jarige De Boer leverde aan het einde van het vorige seizoen zijn contract in bij Ajax, dat op de laatste speeldag de titel misliep. Hij debuteerde in december 2010 als hoofdtrainer bij de club uit Amsterdam. De Boer was uiterst succesvol met vier kampioenschappen op rij. Deze zomer viel zijn naam bij Everton en Southampton. Tot een overgang kwam het echter niet.

Mancini werd maandag ontslagen nadat hij opnieuw in conflict was gekomen met de Chinese eigenaren van Internazionale. Hij eindigde het afgelopen seizoen met zijn ploeg als vierde in de Serie A, met een achterstand van maar liefst 24 punten op kampioen Juventus. Internazionale veroverde zes jaar geleden voor het laatst de landstitel. Dat was het vijfde kampioenschap op rij. Met Wesley Sneijder in de gelederen en José Mourinho als coach won Internazionale in 2010 ook de Champions League.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement